Székhely:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-20/851-3307

E-mail:  grb@gurollbelt.hu

Raktáráruház:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-70/724-5966

E-mail:  info@gurollbelt.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 15.00
Péntek:                    7.30 - 13.30

Elérhetőség:

Térkép


GPS koordinátak:
     19° 1' 31.3" KELET
     47° 21' 39.6" ÉSZAKPartner

        2VD Géptervező és
             Kereskedő Kft.


 • Ipari tömlők
 • Szennyfogó gumiszőnyegek
 • Álláskönnyító gumiszőnyegek
 • Lágy PVC szalagfüggönyök
 • Gumiprofilok, fém-gumi termékek
 • Gépészeti berendezések, alkatrészek tervezése, fejlesztése, átalakítása, korszerűtése, kivítelezése
 • Tervdokumentáció elkészítése
 • Műszaki szaktanácsadás

MŰANYAG HEVEDEREK

A műanyag szállítószalagokat különböző felső borítással - fedlappal gyártanak: poliészter, poliuretán, szilikon, szövet, stb. A fedlap anyagától függően a műanyag heveder lehet: kopásálló, antisztatikus, olaj- és zsírálló, hőálló, élelmiszerbiztonsági HACCP minősítéssel, tűzálló, sima vagy strukturált. Műanyag szállítószalagok –30°C és +120°C hőmérsékleti tartományban működhetnek, 0,6-12mm vastagságban gyárthatók.


Műanyag hevederek három főrétegből állnak:
 1. Felső, hord réteg - ezen történik az áruk és termékek szállítása. A különböző kivitelű és minőségű fedlapok biztosítják a jó ellenálló képességet, a jó felületi tapadást.
 2. Erősítő réteget - a heveder terhelhetőségét, szakító szilárdságát határozza meg. Egy vagy több rétegű lehet.
 3. Alsó, hajtótt réteg - a szállítószalag alátámasztásától függően lehet csúszó, vagy görgős, illetve figyelembe veszik a kopási és zajkeltési tényezőket is.


Műanyag hevederek az alábbi tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkeznek:

 • nagy méret és típusválaszték,
 • majdnem teljes nyúlásmentesség, mérettartás,
 • flexibilitás,
 • méretmegtartás,
 • alacsony zajszint,
 • kis súly és vastagság,
 • kis átmérőjű dobok,
 • alacsony zaint,
 • hosszú élettartam,
 • könnyű beszerelhetőség,
 • megbízható, energiatakarékos működés,
 • alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek,


Az alábbi fedlapú műanyag hevederek léteznek:

image

PVC (polivinilklorid) műanyag hevederek
A PVC szállítószalagok mind könnyű, mind nehéz, valamint élelmiszeripari termékek szállítására alkalmasak. Egy, két, illetve három szövetbetét erősítéssel rendelkezhetnek, ami megakadályozza a nyúlást és kis feszítő úttal rendelkező pályákon is alkalmazhatóvá teszi. Magas szilárdság mellett megtartja rugalmasságát, ami lehetőséget biztosít kis átmérőjű dobok alkalmazására. A PVC bevonat magas kopásállóságot, és a szalagon szállítandó vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képességet biztosít.
PVC szállítószalagok alacsony zajszintűek és kis súlyúak, ami könnyű beszerelést és alacsony működési költségeket garantál. Ezek a hevederek –10°C és +80°C hőmérsékleti tartományban működhetnek. Standard vastagság 1-12mm. PVC szállítószalagok ömlesztett anyagok, kis és nagy darabos rakományok szállítására alkalmasak mind horizontális, mind emelkedő, mind íves pályákon. PVC hevedereket széles körben használják számos iparágban, különösen élelmiszeriparban, fa, márvány és gránit feldolgozó üzemekben, hulladék feldolgozásnál, valamint az építőipari termékek gyártásánál, illetve mezőgazdaságban, gyógyszeriparban. PVC bevonatú szalagok nélkülözhetetlenek a repülőtér működtetésében, valamint postai szolgáltatásoknál.image

PU (poliuretán) műanyag hevederek
Poliuretán fedlapú hevederek kiválóan ellenállnak a növényi, állati, ásványi olajoknak és zsíroknak, valamint egyéb vegyi anyagoknak. Főbb tulajdonságai közé tartózik kopásállóság (keménység 85-92°Sh), szakadási/vágási ellenállás, toxikusság-mentesség, majdnem minden szalag antisztatikus. Alacsony hőmérsékleten is megtartják rugalmasságukat, így –30°C-ban is használhatók, időjárásállóak. Mindenfajta élelmiszertermék szállítására alkalmasak, de használhatóak mezőgazdaságban, faiparban, autóiparban és könnyűiparban is.image

HYTREL műanyag hevederek
Hytrel bevonatú műanyag hevedereket főképpen dohányipar számára fejlesztették ki. Könnyen tisztíthatóak, alacsony súrlódási tényezővel rendelkeznek, magas hőmérsékleten is használhatóak. Üzemi hőmérséklet tartomány –10°C és +110°C között. Maximális szélesség 3.000mm.

image

Szilikon műanyag hevederek
A szilikon fedlapú hevederek kis tapadási ellenállással rendelkező, zsír- olaj- és vegyszerálló, általában élelmiszeripari minősítéssel rendelkező szállítószalagok. Magas hőmérsékleten is alkalmazhatók, üzemi hőmérséklet tartomány –15°C és +80°C között. Automata csomagoló gépekben, pékségekben, élelmiszer- és gyógyszeriparban, alkalmazzák.
image

Szövet műanyag hevederek
A különböző típusú szövet fedlapú hevederek több fajta árut szállíthatnak. Üzemi hőmérséklet tartomány –10°C és +100°C között. A szövet szállítószalagokat széles körben alkalmazzák csomagoló gépekben, élelmiszer-, textil-, papír- és autóiparban, postákon és reptereken, az antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező szalagokat pedig elektronikai, optikai és informatikai területen.image

Poliolefin műanyag hevederek
Poliolefin szállítószalagokat különböző felső fedlap kivitellel gyártják, a simától az erősen strukturált felületig. Üzemi hőmérséklet tartomány –20°C és +70°C között. Maximális szélesség 3.000mm. A poliolefin hevederek kizárólag dohányipar számára fejlesztettek ki, így széles körben használják a világ vezető dohánygyáraiban.
A műanyag hevederek kivitelét illetően léteznek: íves és elevátor hevederek, valamint bordás és hullámperemesek is.


image

Íves műanyag hevederek
A szegmensekből álló, illetve speciális technológiával kiszabott és végtelenített íves szállítószalagok lehetővé teszik az áruk egyenestől eltérő szállítását. Ezek a szalagok 30-180°-os ívben történő szállításra is alkalmasak, így minimális helyen biztosítani tudják a technológiai folyamat megszakítása nélküli gyártást. A íves szállítószalagok széles körben elterjedtek az élelmiszer-, feldolgozó- és csomagolóiparban, reptereken, postákon.


image

Elevátor műanyag hevederek
A serlegekkel felszerelt több-betétes szállítószalagot nevezzük elevátor hevedernek. A serlegek különböző formájúak, anyagúak lehetnek, ezek segítségével történik az áru függőleges mozgatása. A serlegek speciális alakja, belső felületének kiképzése, valamint anyaguk lehetővé teszik a serlegek teljes kiürítését. Leggyakrabban a serlegeket két fajta anyagból gyártják: +150°C-ig hőálló, zöld, antisztatikus, kopásálló poliamidból, illetve kis csúszási ellenállású fehér polietilénből. A szalagok nem toxikusak, szagtalan, zajtalan működésűek, kopásállóak, antisztatikusak és a gumihevederekkel ellentétben lényegesen könnyebbek. A serlegek jól bírják az ütéseket, nem deformálódnak. Az elevátor szállítószalagok rendkívül ellenállóak számos környezeti tényezővel szemben, beleértve az olaj és zsírtartalmú anyagokat, illetve tisztító szereket, ami lehetővé teszi a szalagok használatát az élelmiszeriparban, beleértve cukor, gabona, egyéb ömlesztett vagy szemcsés termékek szállítását.image

Bordás és hullámperemes műanyag hevederek
Bordákkal ellátott műanyag hevedereket a termékek emelkedő pályán történő szállítása során alkalmaznak. A bordák megakadályozzák az anyag visszacsúszását, ezzel növelve a szalag hatékonyságát. A borda típusának, méretének kiválasztása és elhelyezése a konkrét anyagtól, szállítási feltételektől függ. Hullámperem alkalmazásával egy adott szalagon a szállítási kapacitás növelhető.
A műanyag szállítószalagok a következő színekben léteznek:Az alábbi munkafelületi struktúrával gyárthatóak:Jelölősek: