Székhely:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-20/851-3307

E-mail:  grb@gurollbelt.hu

Raktáráruház:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-70/724-5966

E-mail:  info@gurollbelt.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 15.00
Péntek:                    7.30 - 13.30

Elérhetőség:

Térkép


GPS koordinátak:
     19° 1' 31.3" KELET
     47° 21' 39.6" ÉSZAKPartner

        2VD Géptervező és
             Kereskedő Kft.


  • Ipari tömlők
  • Szennyfogó gumiszőnyegek
  • Álláskönnyító gumiszőnyegek
  • Lágy PVC szalagfüggönyök
  • Gumiprofilok, fém-gumi termékek
  • Gépészeti berendezések, alkatrészek tervezése, fejlesztése, átalakítása, korszerűtése, kivítelezése
  • Tervdokumentáció elkészítése
  • Műszaki szaktanácsadás

HEVEDERTISZTIÍTÓK

A hevedertisztítók hatékonyságát befolyásolja a heveder érintkezési szöge, az érintkezési felület, illetve érintkezési nyomást egy adott felületen. A speciálisan tervezett, kopásnak és korróziónak ellenálló alumínium kazettában elhelyezett pengék kiváló kopási tulajdonságokkal rendelkeznek, a hatékonyságuk növelésére szegmensekre vannak osztva, amelyek egymástól függetlenül mozoghatnak. Miután a penge a hevederrel érintkezésbe lép a nyomás majdnem állandó marad a tisztítópenge teljes élettartama alatt. A pengék formája olyan, hogy megelőzze az anyagfelépülést rajtuk és így a hevedertisztító rendszer nehéz körülmények között tud üzemelni. Általában a hevedertisztító több pengéből áll, szélességük kevesebb mint 10-20cm. A pengék gyorsan cserélhetőek.
Különböző típusú tisztítópengék léteznek: kerámia, poliuretán, rozsdamentes acél, illetve kemény fém betétekkel. A segítségükkel lehetséges, mint külső (munka), mint belső felület, illetve dobok tisztítása.

Az alkalmazás szempontjából a hevedertisztítók két nagy csoportra osztható:ELŐTISZTÍTÓK

Az előtisztító pengéket közvetlen a kirakodó pontoknál szerelnek fel, vagyis feszítődobokra tapadnak, emiatt gyakran dobtisztítónak is neveznek. Az alakúk íves, minek köszönhetően nagy mennyiségű anyagot képesek eltávolítani: agglomerátum, szén, vasérc, só, mészkő és egyéb ipari anyagok. A pengék külső felülete lágyabb, jelentős kopásállóságokkal rendelkezik, a heveder vonalát követi, a belső pedig keményebb, szükséges merevséget biztosítja. A fűrészfogas profilnak köszönhetően a tisztítók mindvégig élesek maradnak. Az éles, vágó anyagok szállítása esetén a pengéket volfrám karbid éllel látják el.


1UTÓTISZTÍTÓK

A legjobb hatás eléréséhez az utótisztítók az előtisztítókkal együtt használhatóak. A penge éle volfrám karbidból készül, külszíni- és mélyműveléses bányáknál alkalmazzák. Pengék egyes típusai kőkezelt acélt tartalmazzák, ahol kevesebb koptató hatású anyaggal dolgoznak, pl. papíriparban. A fémpenge be van vulkanizálva egy gumi keretbe, lehetőséget biztosítva egymástól független mozgást. Az utótisztítókat ahhoz a ponthoz kell felszerelni, ahol a heveder elhagyja a dobot, általában merőlegesen a heveder felületéhez, esetenként a tisztítás hatékonysága növeléséhez egy kis szögben (15°).
Ezen szállítóhevederek felépítése (konstrukciója) nagy fokú szakítószilárdságot, kis mértékű nyúlást, jó vályúsódást és dinamikus teherbírást biztosítanak a forró anyagok szállításakor.


1KEFÉS TISZTÍTÓK

A kefés tisztítók alkalmazási területe széles, leguniverzálisabb eszköz a szállítószalagok tisztításának. Első sorban ömlesztett anyagok szállításánál alkalmazzák, ahol kaparó szerepet játszanak. Két előnnyel rendelkeznek: óvatosan kezelik a heveder felületét, sértetlenül hagyva a végtelenített helyeket. Kefés szegnemsek alkalmazhatóak régi, elhasználódott szállítószalagok esetén is. Másik sorban kefés tisztítók segítségével chevronbordás hevederek tisztíthatóak.
Kefés szegmenseket a hajtódobok alatt szerelik fel. Ebben az esetben szoros kapcsolat alakul a kefe sörték és heveder felülete között. Állítható mind merőlegesen, mind átlósan. Általában a hevederrel ellentétes irányban forog.
Ha a pengés tisztítók alkalmazása általában kőbányákra, bányászati üzemekre, építőanyag gyárakra korlátozott, a kefés tisztítók finomabb szállítószalag tisztítás biztosítják vegyiparban és gyógyszeriparban, élelmiszeriparban, csomagolók gyártásban.
A szállítószalag sebessége gyakorlatilag nincs hatással a kefe elhasználódására (a pengékkel szemben), bár minél magasabb a sebessége, annál rosszabb a tisztítás minősége. Viszont minél gyorsabban forog a kefe, annál jobb a tisztítási szint, természetesen a kefe gyorsabb elhasználódik.


1PU PENGE

Néha egy kevésbé modern típusú heveder tisztító is elegendő a könnyebb feladatok esetén. Egy darabból álló PU penge egy összetett tisztító, amelynek belseje kopásálló gumiból áll. A megerősített polietilén réteg a penge két oldalán 90 fokos penge-heveder szög fenntartásához szükséges. Hosszú élettartammal rendelkezik.

1TISZTÍTÓ GÖRGŐK

Tisztító görgők a szállító hevederek a rátapadt anyagoktól való tisztítására szolgálnak (pl. nedves homok, agyag, mészkő, stb.). A tisztítás az alapgörgőre hegesztett két összetartó, fém spirál elem biztosítja. A görgőt közvetlenül a tartósító dob mögé kell beépíteni.

1