Székhely:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-20/851-3307

E-mail:  grb@gurollbelt.hu

Raktáráruház:
2310 Szigetszentmiklós,
Szerelő utca 2.

Telefon: +36-70/724-5966

E-mail:  info@gurollbelt.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 15.00
Péntek:                    7.30 - 13.30

Elérhetőség:

Térkép


GPS koordinátak:
     19° 1' 31.3" KELET
     47° 21' 39.6" ÉSZAKPartner

        2VD Géptervező és
             Kereskedő Kft.


  • Ipari tömlők
  • Szennyfogó gumiszőnyegek
  • Álláskönnyító gumiszőnyegek
  • Lágy PVC szalagfüggönyök
  • Gumiprofilok, fém-gumi termékek
  • Gépészeti berendezések, alkatrészek tervezése, fejlesztése, átalakítása, korszerűtése, kivítelezése
  • Tervdokumentáció elkészítése
  • Műszaki szaktanácsadás

FÉMSZÁLLÍTÓSZALAGOK

Fémszállítószalagok magas hőfokú áruk szállítására alkalmasak, kopás-, olaj- és zsírállóak, ellenállnak kémiai anyagoknak. Alkalmazási terület: sütőipari kemencék, szárítók, hűtőipar, kovácsoló és öntőüzemek, textilipar, üvegipar, stb. A fémhálók alapanyaga különböző típusú acél: szénacél, speciális ötvözetekkel kiegészített felületkezelt és kezeletlen rozsdamentes acél. Ezek az anyagok annyira különlegesek, hogy fémszállítószalagok nagyon magas (+900°C) és alacsony (-90°C) hőmérsékletben képesek működni, illetve agresszív savas és lúgos környezetben is. Járatos szélességük 150-5500mm, sebesség 0,15-0,5m/perc, huzalok átmérője 0,9mm - 2,8mm. Fémszállítószalag szélek lehetnek hajtogatott és lezárt, több esetben a széleket hajtóláncokként használják.


1ENERGIAELNYELŐ GERENDÁK

Energiaelnyelő gerendák a feladó és átadó pontokban alkalmazott rezgéscsillapító, szállítószalag megóvó eszközök. A gerendák a darabos áru feladásakor keletkező mozgási energia jelentős részét elnyelik, megvédve a szállítószalagot az átszakadástól, sérüléstől, továbbá csökkentik a szalag igénybevételét, ezzel meghosszabbítják annak élettartamát, megelőzve a termeléskiesést, ezáltal nagyobb termelékenységet biztosítva.
Az elnyelő gerenda felépítése egy speciális 45, vagy 60 ShoreA keménységű gumikeverék az ütési energia elnyelésre, 10–12 mm vastagságú kis súrlódási és magas kopásállósági tényezőkkel rendelkező polietilén lap, illetve a gumitestbe vulkanizált „C”, vagy „Ω” alumínium, vagy acél profil a rögzítéshez. A gerenda magassága általában 50mm vagy 75mm, hossz: 1.220mm vagy 1.560mm, szélesség: 100mm. Energiaelnyelő gerendák rögzítéshez T-alakú csavarokat használnak.
A kiporzás minimalizálása érdekében a hevederek alátámasztása nem csak a feladási pont közepén szükséges, hanem a széleken is a teljes feladási zónában. Erre a célra több gerendából álló energiaelnyelő állomásokat hoznak létre.


1HEVEDER VÉGTELENÍTŐ AYNAGOK, RAGASZTÓK

A mechanikus kapcsozás üzemzavar esetén gyors megoldást nyújthat, többnyire átmeneti megoldásként alkalmazzák. Előnye, hogy helyben, gyorsan és egyszerűen elvégezhető a különös szaktudást nem igényel. A kapcsok széles választékban kaphatók a szalag szélességétől, vastagságától, alkalmazási területtől függően. Az anyaguk rozsdamentes acél. Stabil megoldást jelent a keresztirányú huzalra rögzített kapcsok. Lapos rögzítést szolgáló kapcsok nagy felületen biztosítanak rögzítést.

A gumihevederek hidegvégtelenítésére és javítására, mindenfajta külszíni és földalatti gumiburkolatok fémre történő ragasztására a kétkomponensű ragasztó alkalmas. A ragasztóhoz a kötési szilárdságot biztosító edző is tartózik. Alacsony hőmérsékletben is lehet dolgozni vele. Alkalmazási terület: hajtó- és feszítődobok gumizása, bunkerek, garatok, surrantók, osztályozók gumilemezzel történő bélelése, stb.

1